Tennisalbuer

Hvis du har smerter – sådan der ved albuen – efter en lang dag ved computeren, eller når du strikker, så har du muligvis fået en tennisalbue. Ja. En tennisalbue fremkommer ikke kun, når man spiller tennis eller squash. Mange mennesker tror, at en tennisalbue opstår, fordi der ligesom går et stød op fra ketcheren imod armen, når bolden rammer. Det er da også rigtigt nok, at mange, der spiller tennis, eller squash får en tennisalbue. Men den kan altså også fremkomme, hvis vi sidder og spænder i armen – som vi jo gør, når vi arbejder med en mus ved computeren eller bare prøver at slappe af med et strikketøj.

Inflammation i albuen

Der er nemlig tale om, at en tennisalbue er en betegnelse for en inflammation i vævet, der binder musklerne, der får vores hænder og fingre til at strække sig ud eller trække sig sammen. Og det kan faktisk være en meget smertefuld lidelse. Og hvem vil leve med smerter? Hvem vil ikke gerne af med smerterne? Det kan godt være, at du måske kan mærke en lille smerte ved albuen, når du strikker. Men du ignorerer den. Du skal lige være færdig med en ekstra pind, så den del af mønsteret du strikker, er fuldendt. Det er muligvis også ok at ignorere smerten – en enkelt gang. Men sker det igen og igen, at du får ondt i armen, når du laver monotone bevægelser med den, så bør du ikke ignorere smerten. Det kan nemlig blive til en langvarig lidelse, hvor du må kæmpe med dig selv for at komme af med smerterne. I nogle grimme tilfælde kan det være, at du slet ikke bør bruge armen.

Behandling af albuesmerter

Det kan være, at den skal holdes i total ro, så inflammationen kan fortage sig. Og det er det behandling af albuesmerter og tennisalbue handler om: Den inflammation, der er opstået på grund af overanstrengelse i musklerne i armen, skal væk. Ellers kan tennisalbuen komme tilbage på et senere tidspunkt. Er din tennisalbue ikke så slem, så kan det være, at du kan klare dig med at få nogle øvelser, som du skal lave fra en fysioterapeut.

Fysioterapien hjælper mange

Jeg kender en god fysioterapeut i København, som har hjulpet mange mennesker over smerterne, som deres tennisalbuer har givet dem. Med stor succes. Han fortæller, at han har sammensat et program med øvelser, som er direkte gearet ind til mennesker, der døjer med tennisalbue. Men nu er det jo ikke sådan, at du bare skal følge programmet helt uden skelen til dit tilfælde. Derfor anbefaler han også , at du besøger en fysioterapeut, inden du følger et færdigstrikket program. Det kan være, at du måske skal bruge længere tid på en af øvelserne, inden du kan gå videre i programmet.

Derfor skal du sørge for, at du har god kontakt til din fysioterapeut, når du laver øvelserne. Du kan nemlig ofte lave mange af øvelserne derhjemme, uden at din fysioterapeut er til stede. Men for en sikkerheds skyld er det godt, hvis du kan ringe ham eller hende op og få råd, så du ikke overbelaster musklerne.