I købte et sommerhus her i sommers. Kontant. Flot gået. Og sikkert den helt rigtige beslutning. Det er jo rart at komme tættere på naturen i ny og næ. Livet i byen kan være stressende. Naturen hjælper jer ligesom til at geare tempoet i familien ned: Der er tid til at lytte til vinden og fuglene. Der er tid til at iagttage små insekter og planter, der dukker op. Der er tid til at tale om tingene. Så ja, købet af sommerhuset var helt rigtigt for jer. Nu er der bare det ved det, at sommerhuset, som I købte er meget lille. Der er faktisk kun to brugelige rum: Et køkkenalrum. Et værelse. Der er naturligvis også et kummerligt lille anneks, hvor der er sat et meget interimistisk brusebad op – og en miserabel toiletkumme.
Vi skal bygge nyt sommerhus
Det skal I naturligvis have rettet op på. I kan ikke fungere som en lille familie med små børn under de forhold. Det var I da også godt klar over, da I købte sommerhuset. I har derfor besluttet, at I vil bruge en del af jeres opsparing på at bygge et nyt sommerhus på grunden. Det gamle skal simpelthen fjernes.
I ved følgende:
Der er infrastruktur på grunden: Der er vand, el, og kloakering. I må bygge op til omkring 120 m2 på grunden. Der er ikke nogen restriktioner med hensyn til materialer, I skal bygge med. Eller design af huset. Der er dog en restriktion: I må ikke fælde træer på grunden. Det er sådan set helt ok for jer.
Hvad koster det at bygge nyt?
Et nyt sommerhus behøver ikke at være på 120 m2, synes I. Faktisk vil et sommerhus på ca. 100 m2 – inklusive terrasse være stort nok til jer. I behøver ikke store kongelige værelser. Nej, det, I har brug for, er, at det nye sommerhus er funktionelt og nemt at holde. Men hvad koster det?
I har heller ikke noget problem med, at der ikke må fældes træer. Tværtimod. Men I kunne altså godt tænke jer, at der er en god brændeovn i sommerhuset. Der er jo træer, der vælter på grunden – og dem må I gerne hugge op til brænde. Det vil give besparelser på varmeregningen, når I opholder jer i huset i løbet af vinteren.
De bedste materialer
Med hensyn til materialerne, så er I glade for, at I ikke bliver pålagt at skulle bruge bestemte materialer. I vil dog helst have at jeres nye sommerhus skal bygges af miljøvenlige og genbrugsmaterialer. Det er faktisk muligt for jer at få et nyt sommerhus, der både er energirigtigt, bygget af miljøvenlige materialer og som er funktionelt. Det kan placeres dér, hvor det gamle sommerhus ligger. På den måde kan I udnytte den infrastruktur, som allerede eksisterer. Det kan også placeres et andet sted. Men så må I forvente ekstra udgifter til at få lagt vand, el mv. ind i huset. Og ja, et nyt sommerhus vil give jer den komfort, som I har brug for, uden at det nødvendigvis kommer til at koste alt for meget. Der er jo et budget, som I skal holde jer til.